InternetWindows

Back-up

Veel computergebruikers hebben data op de harde schijf staan, die ze niet graag verloren zouden zien gaan. Vaak gaat het dan om foto's. Foto's gemaakt met iPads of iPhones of met een Android telefoon kunnen gemakkelijk "in de cloud" worden opgeslagen. Daar hoef je niets voor te doen, aanmelden bij de betreffende dienst (iCloud resp. Google Drive of bij OneDrive van Microsoft of DropBox) en de foto's komen er (meestal) automatisch terecht. De gratis opslagruimte die je krijgt is redelijk maar voor sommigen al gauw te krap. Je moet dan bijbetalen voor extra opslagruimte.

Maar wat nu als de foto's op de PC staan en je de cloud-opslagdiensten niet zo vertrouwt? Het eenvoudigst is om dan een externe harde schijf via USB aan te sluiten. Als je Windows 10 gebruikt kun je bij de Back-up Instellingen "Bestandsgeschiedenis" inschakelen en de externe harde schijf als opslagplaats toewijzen. Windows maakt vervolgens automatisch back-ups van je persoonlijke bestanden, waaronder foto's.