AppsInternetWindows

GMail en Outlook

Google probeert het internet zo veilig mogelijk te houden voor haar gebruikers. Dat Google daarin wel eens wat ver gaat is minder bekend. Zo ontving ik recent een mail van Google:

Als je op "Actie ondernemen" klikt, dan kom je op deze pagina:
Je ziet hier onder andere "Toegang tot apps met een lagere beveiliging uitschakelen". Als je dat doet, kun je met Outlook geen mails meer ontvangen en versturen van je GMail account. Je krijgt dan steeds de volgende melding:

Waarschijnlijk beschouwt Google Outlook als minder veilig omdat tweetraps authenticatie niet mogelijk is. Er is echter een manier om dat toch voor elkaar te krijgen. Hier ga ik een volgende keer op in. Tot die tijd kun je de "Toegang tot apps met een lagere beveiliging" beter niet uitschakelen.