InternetWindows

Gebruik kunstmatige intelligentie (AI) gemakkelijk met CoPilot

Iedereen heeft de mond vol van AI (Artificial Intelligence) of Kunstmatige Intelligentie. Maar wat heb je daar als gewone gebruiker aan en hoe doe je dat?

Met de term AI wordt op dit moment meestal een chat-functie bedoeld, waaraan je vragen kan stellen in normaal Nederlands. Je wilt bijvoorbeeld alles weten over long-covid, zonder dat je zelf naar websites op zoek hoeft die daarover informatie bevatten. Stel je vraag door hem in te typen, het antwoord af te wachten en vervolgvragen te stellen. Er zijn verschillende websites waar je dat intypen kunt doen en ChatGPT is de bekendste. Maar er is nu ook CoPilot van Microsoft en die is geïntegreerd in Edge, de browser van Microsoft en daarom het handigst.

Op de schermafbeelding hierboven zie je aan de rechterkant het CoPilot-scherm. Bij "Vraag me alles wat u wilt..." type je je vragen en het antwoord komt binnen seconden. In het geval van de vraag over long-covid is het een zeer uitgebreid antwoord: ik wilde immers "alles' weten.

Ook technische vragen worden beantwoord en meestal zijn het m.i. zeer bruikbare antwoorden. Meestal wordt ook verwezen naar websites.

Je kunt ook afbeeldingen laten genereren, samenvattingen laten maken of artikelen laten samenstellen. Verbluffend is het!

Meer informatie hier.