Internet

Traag internet? Test je snelheid.

ls je het idee hebt dat je een wel heel trage internet verbinding hebt, test dan eerst eens je snelheid. Bij voorbeeld bij Ziggo. Vergelijk de uitkomst met de snelheid die Ziggo (of een andere provider) je belooft in jouw abonnement. Meestal komt het aardig overeen.

Nu is een verbinding tussen jouw computer en de computer van Ziggo de kortst mogelijke internet verbinding. Meestal zul je websites bezoeken die op verder weg gelegen computers zijn opgeslagen. Er hoeft onderweg maar één hapering op te treden en je denkt dat je eigen verbinding traag is. Maar dat hoeft dus niet zo te zijn.

Hetzelfde geldt voor het spelen van Wordfeud op de iPad. Als je geen verbinding met Wordfeud krijgt maar websites makkelijk kunt bereiken, dan is er zeer waarschijnlijk een probleem met de computers van Wordfeud.

Hoe je een draadloos netwerk kunt verbeteren als je echt een permanent trage verbinding hebt, daar kijken we in een volgende post naar.